Білий дім

Білий дім "відновив" стенограму прес-конференції Путіна і Трампа

Укрінформ
Адміністрація президента США у неділю, 29 липня, оновила стенограму прес-конференції Дональда Трампа з президентом Росії Путіним у Гельсінкі, додавши запитання, поставлене американським журналістом російському лідеру.

Про це повідомляє DW.

Журналіст запитав Путіна: "Чи хотіли ви, щоб президент Трамп виграв вибори? Чи направляли ви кого-небудь зі своїх чиновників, щоб допомогти йому в цьому?" Це запитання не ввійшло до первинної версії стенограми Білого дому.

У Вашингтоні заявили, що причиною цього стали аудіоперешкоди, виключивши "злі наміри" у своїх діях. Путін, згідно з американською стенограмою, відповів "Так, хотів. Тому що він говорив про нормалізацію російсько-американських відносин".

Натомість у стенограмі зустрічі, опублікованій Кремлем, є тільки перша частина запитання: "Чи хотіли ви, щоб Президент Трамп виграв вибори?", а також пасаж Путіна про нормалізацію відносин, без слів "так, хотів". При цьому на аудіозаписі прес-конференції чітко чути відповідь російського лідера: "Так, я хотів, щоб він виграв".

Читайте також: Трамп запевняє, що нічим не поступився Путіну в Гельсінкі

Як відомо, перша повноформатна двостороння зустріч Трампа і Путіна відбулася 16 липня в Гельсінкі. Після саміту Трампа жорстко розкритикували як у США, так і в Європі. Політики і журналісти вважають, що Трамп вів себе недостатньо жорстко по відношенню до російського лідера.

Фото: The Washington Post

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-