Канаді варто розширити санкції проти Росії - депутат

Канаді варто розширити санкції проти Росії - депутат

Укрінформ
Канаді слід запровадити додаткові санкції проти російських посадовців, які порушують права людини.

Таку думку в інтерв'ю Укрінформу висловив депутат федерального парламенту Канади від правлячої Ліберальної партії Борис Вжесневський.

“Канаді слід розширити санкції проти Росії. Мені особливо подобаються санкції відповідно до "акту Магнітського", адже вони не шкодять пересічним росіянам, а направлені на багатство привілейованого класу, діють проти тих, хто порушує права”, - сказав Вжесневський.

Читайте також: У Сенаті США хочуть слухань щодо розширення антиросійських санкцій

На його переконання, посилення санкційного тиску також сприятиме звільненню Росією українських політичних в’язнів.

“Не думаю, що ми можемо гарантувати звільнення політичних в’язнів у Росії, однак слід підвищувати поінформованість, згадувати про це на громадських форумах. Одним зі способів цього є накладення санкцій на тюремників, слідчих, суддів та всіх інших, залучених до показових судових розглядів”, - зауважив депутат.

Читайте також: Канада допоможе Україні стати членом НАТО - депутат Вжесневський

Окрім цього, Вжесневський висловився рішуче проти повернення РФ до Великої сімки.

“Росія продовжує підривати міжнародний правовий порядок, встановлений після Другої світової війни. Поки РФ не припинить окупацію Криму та східного Донбасу, місця їй за столом Великої сімки немає”, - наголосив він.

Читайте також: До Сенату США внесли законопроект із санкціями проти партнерів Північного потоку-2

Нагадаємо: російський адвокат Сергій Магнітський загинув у Росії 16 листопада 2009 року, перебуваючи під арештом, після викриття корупційних злодіянь вищого керівництва держави. США ще у 2012 році запровадили санкції проти російських чиновників, яких підозрюють у порушенні прав людини. Згодом подібний закон ухвалив Європарламент, Естонія та Великобританія. Минулого року подібне законодавство, яке однак, не обмежувалося Росією, а поширювалося на порушників прав людини та корупціонерів по всьому світу, набуло чинності і в Канаді.

У листопаді Оттава вже оголосила імена 30 росіян, 3 громадян Південного Судану й 19 венесуельців, майно яких було заморожено, а їм самим заборонено в'їзд до Канади через стосунок до порушення прав людини у своїх країнах.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-