ЄС відреагував на ізраїльський закон про

ЄС відреагував на ізраїльський закон про "національну державу"

Укрінформ
Євросоюз у четвер, 19 липня, висловив стурбованість новим законом Ізраїлю про "національну державу", який визнає право на самовизначення народу лише за євреями.

Про це повідомляє DW.

"Ми дуже чітко заявляли, що коли йдеться про рішення "два народи - дві держави", це є єдиним шляхом вперед, і слід уникати будь-яких кроків, які ускладнять чи унеможливлять втілення цього рішення в життя", - заявила верховний представник Євросоюзу з питань зовнішньої та безпекової політики Федеріка Могеріні.

На думку ЄС, новий ізраїльський закон ускладнить втілення рішення "двох народів - двох держав" у ізраїльсько-палестинському конфлікті.

Палестинці ж назвали цей закон расистським і таким, що може призвести до режиму апартеїду.

Читайте також: Ізраїль офіційно став єврейською державою

Уряд Туреччини також розцінив новий ізраїльський закон як дискримінаційний. "Заохочення будівництва єврейських поселень, які неодноразово визнавалися незаконними відповідно до резолюцій ООН, є неприйнятним. Закон передбачає право на самовизначення лише для євреїв, що не має нічого спільного з цивілізованим підходом і є результатом дискримінаційного мислення", - йдеться у заяві МЗС Туреччини.

У тексті самого закону йдеться, що "Ізраїль є історичною батьківщиною єврейського народу і вони мають виняткове право на національне самовизначення у ній".

Як повідомлялося, парламент Ізраїлю вранці у четвер, 19 липня, ухвалив закон, який проголошує, що лише євреї мають право на самовизначення у державі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-