У Польщі падає підтримка партії Качинського — опитування

У Польщі падає підтримка партії Качинського — опитування

Укрінформ
Польська правляча партія “Право і Справедливість” (PiS) Ярослава Качинського зберігає лідерство за підтримкою серед населення - 34%, але за останній місяць вона знизилася на 7%.

Про це йдеться в опитуванні центру Kantar Public, проведеному на початку липня, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

Якби парламентські вибори у Польщі відбулися зараз, то за PiS проголосувало б 34% поляків, які мають право голосу. Це на 7% менше ніж у травні та найгірший показник для партії з лютого минулого року.

Читайте також: Туск готовий боротися з Качинським за посаду президента Польщі

П'ятивідсотковий виборчий бар’єр до парламенту подолали б також ще три політичні сили: ліберальна “Громадянська платформа” (РО) з 23% підтримки (зростання на 3%), радикальний рух Kukiz’15 - 9% (зростання на 3%), а також Союз демократичної лівиці (SLD) - 6%.

Виборчий бар'єр не подолали б зараз нинішні парламентські сили: Польська селянська партія (PSL) -4% та “Сучасна” (Nowoczesna) - 3%.

Свою готовність взяти участь у виборах задекларувало 62% респондентів. Як і під час попереднього опитування, 18% поляків не визначилося за кого віддали б свій голос.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-