"Фабрика тролів" запустила новий сайт перед виборами в Конгрес США - ЗМІ

Укрінформ
Російська "фабрика тролів", яку звинувачують у втручанні у вибори в США у 2016 році, перед виборами до Конгресу запустила новий сайт, розрахований на американську аудиторію.

Про це повідомляє Federal News Radio.

"Сайт USAReally був запущений у травні Федеральним агентством новин, що входить до імперії, якою, імовірно, керує союзник Путіна Євген Пригожин. Ця імперія включає "Агентство інтернет-досліджень" - так звану "фабрику тролів", співробітникам якої спецпрокурор Роберт Мюллер пред'явив звинувачення раніше цього року", - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, московський офіс USAReally знаходиться у тому ж будинку, що і "Федеральне агентство новин". Фабрика тролів" у Петербурзі також перебувала "під крилом" ФАН - зараз "тролі" переїхали до нового власного семиповерхового комплексу, а їхня колишня штаб-квартира здається в оренду, йдеться у матеріалі.

Повідомляється, що сайт USAReally виглядає на диво "дилетантським", а посилаються на ньому лише на російські соціальні мережі.

Як написано на самому сайті, його метою є надавати американцям "об'єктивну та незалежну" інформацію. У матеріалах сайту представлені теми, які є цікавими для американців, наприклад, щодо прав на носіння зброї, іммігрантів та прав ЛГБТ, підкреслюється у статті.

На думку авторів, "тролі" чекають вересня, коли ситуація стане більш зрозумілою за підсумками завершених партійних праймеріз. Однак не виключено, що сайт запрацює до початку президентських виборів 2020 року, які мають більше значення для зовнішньої політики США.

Читайте також: Істерична зустріч: соцмережі обговорюють "рандеву" Путін-Трамп

Тим часом армія ботів, тролів і таких сайтів, як USAReally, схоже, зондує ситуацію, зазначається у матеріалі.

На думку Аріка Тоулера з дослідницької групи Bellingcat, сайт USAReally сам по собі навряд чи стане суттєвою рушійною силою.

Частково це пов'язано з тим, що Twitter і Facebook після декількох великих скандалів почали вживати безпрецедентні заходи з виявлення та ліквідації бот-акаунтів.

Тоулер також вважає, що сайт може створювати контекcт, спрямований на розколювання американського суспільства, який потім буде поширюватися через досить відомі американські агрегатори провокаційних новин, такі як InfoWars або Gateway Pundit.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-