Помпео: Іран використовує свої посольства для організації терактів за кордоном

Помпео: Іран використовує свої посольства для організації терактів за кордоном

Укрінформ
Глава Державного департаменту США Майк Помпео заявив під час візиту до ОАЕ, що влада Ірану використовує дипломатів і дипломатичні представництва за кордоном для планування й проведення терористичних атак.

Про це повідомило в вівторок американське центральне видання The Washington Post.

"Державний секретар США Майк Помпео у вівторок звинуватив Іран у використанні своїх посольств для організації терористичних актів у Європі та попередив офіційний Тегеран, що його дії потягнуть за собою "реально високу ціну" після того, як той пригрозив зірвати поставки нафти на Близькому Сході", - зазначається в публікації.

Читайте також: "Нафтова війна": Іран погрожує закрити Ормузьку протоку

Держсекретар також дав інтерв'ю телеканалу Sky News Arabia, у якому, зокрема, повідомив, що минулого тижня в Європі були арештовані іранці, які готувалися до проведення теракту в Парижі.

Крім того, як пише видання, один іранський дипломат у Відні також був визнаний причетним до планування нападу на іранську опозицію під час протестів 30 червня. Подібний випадок стався в Німеччині.

Читайте також: У Брюсселі затримали двох осіб, які планували теракт у Франції

Іран же заперечує подібну активність та стверджує, що ці звинувачення мають на меті завдати шкоди його відносинам з Європейським Союзом.

 Фото: State Department

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-