Фейгін каже, що суд «тихо і швидко» залишить його без статусу адвоката

Фейгін каже, що суд «тихо і швидко» залишить його без статусу адвоката

Укрінформ
Марк Фейгін вважає, що вчорашнє засідання Хамовнічеського суду Москви не дає підстав сподіватися на позитивне для нього рішення щодо позову до Адвокатської палати Москви про незаконність позбавлення його статусу адвоката.

Про це захисник українського журналіста Романа Сущенка заявив Укрінформу.

«Суддя Хамовнічеського суду Бугинін, що «грав» на стороні відповідача, переніс засідання на 31 липня. Тобто - на найбільш мертвий сезон в російському громадському житті. Це і багато інших деталей того, як проходило засідання суду, на якому розглядався мій позов до Адвокатської палати Москви, показує: негативне для мене рішення вже прийнято», - сказав Фейгін.

Зокрема, він звернув увагу на те, що на засідання не прийшов жоден представник ради Адвокатської палати, яка приймала рішення про позбавлення його статусу. «З нашого боку було три відомих, авторитетних адвоката, юриста. А проти нас була виставлена невідома людина. Одне це вже показує відношення до мого позову. Справу веде суддя Герман Бугинін, який раніше вже вів справи проти мене і приймав рішення проти мене. Він усіляко виявлял презирство до нашого позову: окремими репліками, дивними рішеннями по ходу розгляду справи», - вважає Фейгін.

На його думку, те, що наступне засідання призначено на 31 липня, також не випадково. В цей час настає «мертвий сезон» в громадському житті РФ, тобто рішення Адвокатської палати Москви про позбавлення його статусу адвоката буде «тихо, швидко» підтверджено.

Читайте також: Фейгін: Якщо повернення затягнеться, Сущенко не повинен опинитися в Якутії

Як вважає Фейгін, те, що відбувається показує, що зрештою російська адвокатура остаточно втрачає незалежність і стає філією Мінюсту, як це було при СРСР. «Хочу нагадати, що я перший адвокат, якого позбавили статусу за слова! Інші це розуміють і роблять висновки. До мене вже підходили колеги, які говорили, що після мого прецеденту вони повинні будуть поводитися акуратніше», - резюмує захисник.

Інтереси Фейгіна на засіданні суду представляли відомі російські адвокати: Вадим Прохоров (який представляє також інтереси сім'ї Бориса Нємцова), Володимир Краснов (який раніше захищав фігуранта справи ЮКОСу Платона Лебедєва).

Як повідомлялося, російського юриста Марка Фейгіна, який захищає журналіста Укрінформу Романа Сущенка, 24 квітня на раді Адвокатської палати Москви позбавили статусу адвоката. 14 травня Фейгін повідомив, що подав в Хамовнічеський суд Москви позов на Адвокатську палату Москви, опротестовуючи вказане рішення за процесуальними показниками. 5 липня в Хамовнічеському суді Москви пройшов розгляд цього позову. Засідання суду перенесено на 31 липня.

Раніше Фейгін захищав українських політв'язнів Надію Савченко, Мустафу Джемілєва, Ільмі Умерова. Після позбавлення статусу до процесу у справі незаконно затриманого в РФ українського журналіста Романа Сущенка він допущений в якості громадського захисника.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-