Держдеп США: Росія і Йорданія зривають перемир'я в Сирії

Держдеп США: Росія і Йорданія зривають перемир'я в Сирії

Укрінформ
Сполучені Штати занепокоєні зривом спільних з Росією і Йорданією домовленостей щодо забезпечення перемир'я на південному заході Сирії, де продовжуються обстріли та перериваються поставки гуманітарної допомоги.

Про це заявила у вівторок, під час брифінгу в Вашингтоні речниця Державного департаменту США Хізер Науерт, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

"Зараз, коли ми стежимо за ситуацією (в Сирії – ред.), ми надзвичайно стурбовані. Авіаційні удари продовжуються, поставки деякої гуманітарної допомоги припинені", - зауважила речниця.

Вона підкреслила, що Сполучені Штати "приділяють дуже велику увагу" перемир'ю в південно-західному регіоні протягом майже року. "Тому ми продовжуємо вести переговори з росіянами, ми продовжуємо вести переговори з йорданцями та висловлюємо нашу надзвичайну стурбованість з приводу ситуації на місцях", - зауважила Науерт.

Читайте також: Через наступ армії Асада кількість біженців зросла до 270 тисяч - ООН

У цьому зв'язку вона повідомила, що у вівторок держсекретар США Майк Помпео обговорив це питання з главою МЗС Росії Сергієм Лавровим.

Представник Держдепартаменту США також звернула увагу на той факт, що припинення вогню дозволяє доставити гуманітарну допомогу до людей, які її потребують. Крім того, за її словами, перемир'я дозволяє убезпечити життя мирних мешканців.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-