З початку року вбили вже 66 журналістів  —  правозахисники

З початку року вбили вже 66 журналістів — правозахисники

Укрінформ
За перше півріччя 2018 року в 22 країнах вбили 66 журналістів.

Про це повідомляє на своєму сайті  швейцарська неурядова організація із захисту прав журналістів Presse embleme campaign (PEC).

"Резюме перших шести місяців 2018 року (з січня по червень): 66 журналістів вбито у 22 країнах. В Афганістані - 11, Мексиці - 8, Сирії - 7, США - 6, Ємені - 5, Індії - 4, Бразилії - 3, Еквадорі - 3, Філіппінах - 3, Газі (Ізраїль) - 2, Гватемалі -2, Пакистані -2, Бангладеш - 1, Колумбії - 1, Гаїті - 1, Індонезії - 1, Іраку - 1, Ліберії - 1, Нікарагуа - 1, Росії - 1, Сальвадорі - 1, Словаччині - 1", - інформує організація.

Як повідомляв Укрінформ, 25 лютого у будинку в селі Велька-Мача, на сході від словацької столиці Братислави, було знайдено тіла розстріляних 27-річного журналіста Яна Куцяка і його подруги Мартіни Кушнірової.

Читайте також: За травень Amnesty International зафіксувала 30 нападів радикалів на соцгрупи

У поліції Словаччини 1 березня заявили про затримання семи осіб у справі про розслідування вбивства Куцяка. За даними правоохоронців, серед затриманих у справі є люди з прізвищами та ініціалами, деякі з яких збігаються з іменами італійських бізнесменів, які фігурували в останньому розслідуванні Куцяка. Серед таких імен вказується Antonino V.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-