Рішення Верховного суду Молдови загрожує демократії в країні – Держдеп США

Рішення Верховного суду Молдови загрожує демократії в країні – Держдеп США

Укрінформ
Офіційний Вашингтон назвав непрозорим і недемократичним рішення Верховного суду Молдови про невизнання виборів мера Кишинева, на яких переміг не представник правлячої коаліції.

Про це йдеться в заяві речниці Державного департаменту США Гізер Науерт, оприлюдненій у четвер, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

"Непрозоре рішення Верховного суду Республіки Молдова на підтримку анулювання виборів мера Кишинева є загрозою для молдавської демократії", - наголошується в документі.

Як підкреслили в Держдепі, переможець на виборах отримав більшість голосів. "Міжнародні спостерігачі виявили відносно незначні порушення, які не виправдовують рішення про анулювання результатів виборів", - наголосили в зовнішньополітичному відомстві США.

У Вашингтоні назвали рішення Верховного суду РФ "незвичайним та необгрунтованим", яке "перешкоджає виборчій волі молдавського народу та порушує повагу до верховенства права й демократичних принципів у Молдові".

Читайте також: Невизнання виборів мера Кишинева: Європарламент готує резолюцію

При цьому нагадується, що під час зустрічі з прем'єр-міністром Молдови Павлом Філіпом держсекретар США Майк Помпео наголосив, що "вільні й чесні вибори є ознакою демократичного уряду, й вони повинні відображати волю громадян країни без політичного втручання".

Як повідомляв Укрінформ, Молдову охопили хвилі протестів після того, як Верховний суд республіки визнав недійсними результати виборів мера Кишинева, що відбулися 3 червня. Перемогу після голосувань отримав лідер партії "Платформа "Гідність і правда" Андрій Нестасє. Верховний суд залишив чинним рішення Апеляційної палати Кишинева, відповідно до якого вибори визнані такими, що не відбулися. Рішення ВС остаточне і оскарженню не підлягає.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-