Вибори у Туреччині: опозиція показала відео порушень і звернулась до ЦВК

Вибори у Туреччині: опозиція показала відео порушень і звернулась до ЦВК

Укрінформ
У Туреччині опозиція стривожена повідомленнями про порушення на парламентських і президентських виборах.

Про це повідомляє Радіо Свобода.

"Представник провідної опозиційної сили країни - Народно-республіканської партії (НРП) - Бюлент Тескан розповів про кілька скарг на роботу місцевих виборчих комісій на дільницях у Шанлиурфі на південному сході Туреччини. За його словами, офіційні особи вже звернулися до турецької ЦВК з відповідними заявами", - йдеться у повідомленні.

На прес-конференції в Анкарі представник НРП показав відеозапис зі свідченням очевидця, який говорив про вкидання бюлетенів на дільниці в одному з районів Шанлиурфі - Суруче. За його словами, на іншій дільниці у цій провінції в ніч на 24 червня до урн було внесено сотні бюлетенів на підтримку Партії справедливості і розвитку Реджепа Таїпа Ердогана і Партії націоналістичного руху, що вступила з нею до альянсу.

Як повідомляв Укрінформ, у Туреччині завершилося голосування на дострокових виборах президента і парламенту 27-го скликання. Понад 56 мільйонів турків зареєструвалися, щоб віддати свій голос на дострокових президентських і парламентських виборах.

Читайте також: Туреччина завершила голосування на дострокових виборах президента і парламенту

Як відомо, відповідно до результатів референдуму 2017 року новий президент Туреччини матиме ширші повноваження.

Раніше чинний президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган заявив, що у разі перемоги на виборах має намір зменшити кількість міністерств і прискорити процедуру ухвалення рішень в уряді.

Кандидатури на посаду президента Туреччини висунули шість осіб. Серед них: Реджеп Таїп Ердоган - кандидат від «Народного альянсу», який був сформований Партією справедливості і розвитку та Партією націоналістичного руху (MHP); кандидат від Республіканської народної партії (CHP) Мухаррем Індже і кандидат від Демократичної партії народів (HDP) Селахаттін Демірташ, який перебуває в ув'язненні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-