Делегація України їде на спецсесію Конвенції про заборону хімзброї

Делегація України їде на спецсесію Конвенції про заборону хімзброї

Укрінформ
Делегація України на чолі із заступником міністра закордонних справ Василем Боднарем 26-28 червня в Гаазі візьме участь у спеціальній сесії Конференції держав-учасниць Конвенції про заборону хімічної зброї.

Про це повідомляє прес-служба МЗС.

"Метою заходу є розгляд випадків застосування хімічної зброї в Сирії, Іраку, Малайзії і Великій Британії та винайдення механізмів запобігання такому застосуванню у майбутньому", - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що участь делегації у заході відповідає позиції України про недопущення застосування хімічної зброї та притягнення винних у її застосуванні до відповідальності, а також щодо діяльності Організації із заборони хімічної зброї (ОЗХЗ) в цілому.

Читайте також: Україна попередила НАТО про розробку в Росії хімзброї для гібридної війни

За даними МЗС, очікується, що дискусії на сесії точитимуться навколо нещодавно оприлюдненого Великою Британією проекту рішення конференції. Зазначеним документом передбачається висловити засудження фактів застосування хімічної зброї як державами, так і недержавними суб'єктами, а також висловити підтримку професійній, неупередженій та незалежній діяльності генерального директора та технічного секретаріату ОЗХЗ.

"Україна послідовно відстоює позицію щодо важливості повного і незворотного хімічного роззброєння під ефективним міжнародним контролем та розглядає Конвенцію про заборону хімічної зброї як дієвий інструмент у цій галузі", - наголосили у зовнішньополітичному відомстві.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-