У Кремлі не вважають недопуск Денісової до політвʼязнів зривом домовленостей

У Кремлі не вважають недопуск Денісової до політвʼязнів зривом домовленостей

Укрінформ
Прес-секретар президента Росії Дмитро Пєсков повідомив, що недопуск минулого тижня українського омбудсмена в колонію до Олега Сенцова і Миколи Карпюка не означає зриву домовленостей, досягнутих між Володимиром Путіним і Петром Порошенком.

Про це повідомляє «Крым. Реалии».

"Триває робота на виконання тієї домовленості, яку було досягнуто під час нещодавньої телефонної розмови Путіна і Порошенка. Тільки за результатами цієї роботи можна буде про щось говорити, за результативністю цієї роботи", - сказав Пєсков на прес-конференції 18 червня.

Він також додав, що причини, за якими український омбудсмен Людмила Денісова не змогла зустрітися з ув'язненим Олегом Сенцовим, йому невідомі.

"Я б так не ставив питання. Причини, за якими не змогли зустрітися, я не можу вам сформулювати, адже це не наша компетенція. Є взаємодія російського омбудсмена Тетяни Москалькової і її українського колеги Денісової, вони мають у розпорядженні всю інформацію щодо того, з ким зустріч можлива, а з ким - неможлива", - сказав Пєсков.

Раніше український омбудсмен Людмила Денісова, яка знаходиться в Росії, повідомила, що їй відмовили у зустрічах з Олегом Сенцовим і Миколою Карпюком. Російський омбудсмен Тетяна Москалькова заявила, що Денісова порушила домовленості, поїхавши до Сенцова.

14 червня Європейський парламент закликав Росію негайно звільнити всіх українських політичних бранців, які були незаконно затримані, заарештовані і кинуті до в'язниці.

Читайте також: Адвокат заявляє, що Денісова мала судовий дозвіл на зустріч із Сущенком

Засуджений у Росії український режисер Олег Сенцов 14 травня оголосив безстрокове голодування з вимогою звільнити всіх українських політв'язнів, які знаходяться у російських в'язницях.

Активісти в Україні і по всьому світу продовжують вимагати від Росії і президента Володимира Путіна звільнити незаконно утримуваних українців. Акції проходять у різних країнах і на різних континентах під гаслами #FreeOlegSentsov і #SaveOlegSentsov.

Всього в Росії і анексованому Криму тримають близько 70 українських політв'язнів, серед них і журналіст Укрінформу Роман Сущенко, якого в РФ засудили до 12 років колонії суворого режиму за нібито шпигунство.

жт

Глава МВС, у свою чергу, в Мюнхені заявив, що якщо главі уряду не вдасться домовитися, він наступного ж дня застосує свої повноваження і віддасть розпорядження прикордонним службам не пускати в країну нікого, хто раніше мав заборону на в'їзд або подавав заявку на отримання притулку в інших країнах ЄС. Він назвав «скандалом» те, що такі особи взагалі потрапляли у ФРН протягом кількох років. При цьому Зеєхофер побажав канцлеру багато успіхів у її місії і запевнив, що і сам вітає будь-яке європейське рішення і спроби його досягти.

Говорячи про свій генеральний план, він відзначив, що угоду між ним і Меркель досягнуто «за 62,5 пунктами з 63».

Як відомо, відносини між двома політиками різко погіршилися минулого тижня, настільки, що спостерігачі почали говорити про урядову кризу. Зеєхофер погрожував виходом з урядової коаліції.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-