США ввели нові санкції у рамках

США ввели нові санкції у рамках "глобального акту Магнітського"

Укрінформ
Міністерство фінансів США 12 червня ввело санкції у рамках «глобального акту Магнітського» проти двох фізичних осіб і п'яти компаній із Камбоджі й Домінікани.

Про це повідомляється на сайті відомства

«Ці дії є частиною нашої тривалої кампанії щодо залучення підзвітних державних чиновників та інших суб'єктів, причетних до порушення прав людини й корупційних дій», - зазначила заступник міністра фінансів з питань тероризму і фінансової розвідки Сігал Манделькер.

Під санкції США потрапив сенатор із Домініканської Республіки Фелікса Баутісто Розаріо, визнаний винним у корупції і відмиванні грошей у Домінікані й на Гаїті, і п'ять пов'язаних з ним компаній. 

Також санкції введено проти камбоджійського генерала Хін Бун Хайєнга за його причетність до серйозних порушень прав людини.

Читайте також: Санкції проти КНДР залишатимуться в дії до повної денуклеаризації - МЗС Канади

Як повідомлялося, так званий «Акт Магнітського» був прийнятий у США шість років тому, потім їх приклад наслідували Канада й декілька європейських країн. Документ названо на честь загиблого в СІЗО російського юриста Сергія Магнітського. 

Цей акт дозволив західним урядам заморожувати кошти російських високопоставлених чиновників, яких звинувачують у причетності до корупційних схем відмивання грошей або грубих порушень прав людини. Пізніше «акту Магнітського» було надано статус глобального закону, таким чином санкції по ньому можуть застосовуватися до усіх країн, громадяни яких порушують, на думку США, права людини.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-