ЄС хотів би бачити Єрусалим столицею двох держав - Могеріні

ЄС хотів би бачити Єрусалим столицею двох держав - Могеріні

Укрінформ
Глава дипломатії Євросоюзу Федеріка Могеріні під час візиту до Йорданії продовжувала наполягати на вирішенні близькосхідного кризи шляхом співіснування двох держав - Палестини та Ізраїлю.

Як повідомляє "112 Канал", на прес-конференції в Аммані з участю міністра закордонних справ Йорданії Аймана аль-Сафаді високий представник ЄС із закордонних справ сказала: "Ви знаєте, що наша позиція полягає в тому, що ми хотіли б бачити Єрусалим столицею одночасно держави Ізраїль і держави Палестина".

"Ми вважаємо, що єдиним реалістичним рішенням конфлікту на Близькому Сході стало б співіснування двох держав", – додала Могеріні.

Читайте також: Могеріні скасувала візит до Ізраїлю через відмову Нетаньяху - ЗМІ

Вона запевнила, що Євросоюз продовжує працювати для досягнення цієї мети, не змінюючи свого підходу, а також для забезпечення того, щоб Близькосхідне агентство ООН для допомоги палестинським біженцям і організації робіт отримувало необхідні кошти.

Як повідомлялося, напруженість між палестинцями та Ізраїлем помітно зросла останнім часом через регулярні масові протести на кордоні. Палестинці вимагають повернути їм території, втрачені в результаті створення держави Ізраїль.

Конфлікт загострився 14 травня, в день відкриття посольства США в Єрусалимі, коли в сутичках на кордоні сектора Газа та Ізраїлю загинули понад 60 палестинців, по яким відкрили вогонь солдати ізраїльської армії. В останні тижні екстремістські угруповання в секторі Газа вдалися до ракетних і мінометних обстрілів, а Ізраїль завдав авіаційних ударів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-