Іспанії повернули 500-річну копію листа Колумба

Іспанії повернули 500-річну копію листа Колумба

Укрінформ
В Іспанію повернули викрадену копію листа мореплавця Христофора Колумба.

Про це повідомляє Reuters.

США повернули в Іспанію 500-річну копію листа Христофора Колумба іспанським монархам Фердинанду та Ізабеллі, в якому він описує своє плавання в Америку. Лист вже передали іспанському послу у Вашингтоні Педро Моренесу.

«Для нас велика честь повернути цей історично важливий документ назад в Іспанію - його законній власниці», - сказав американський адвокат Делавер Девід Вайс.

Викрадений документ було скопійовано з оригінального листа Колумба короля Фердинанда і королеви Ізабелли від 1493 року. Згодом монархи, що спосорували плавання, направили його в Рим для перекладу на латину і для створення копій.

Деякі з цих копій були зроблені, а потім відправлені різним королям і королевам в Європі, щоб поширювати новини про відкриття Колумба.

Латинську копію листа, в якому Колумб описує гори, родючі поля, золото і корінні народи, з якими він стикався в Карибському басейні вкрали з Бібліотеки Каталонії в Барселоні і замінили підробленим.

Читайте також: Іспанський міністр закликає терміново змінити конституцію

В ході слідчих дій було встановлено, що даний лист продали на аукціоні двома італійськими книгопродавцями за $600 тис. ще в 2005 році, а в 2011 році — ще раз за $900 тис.

Співробітники правоохоронних органів зв'язалися з останнім власником листа, який, як з'ясувалося, не знав про крадіжку.

Справа досі розслідується.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-