Могеріні скасувала візит до Ізраїлю через відмову Нетаньягу - ЗМІ

Могеріні скасувала візит до Ізраїлю через відмову Нетаньягу - ЗМІ

Укрінформ
Високий представник Європейського Союзу з питань зовнішньої і безпекової політики Федеріка Могеріні скасувала свою участь у конференції, організованій Американським єврейським комітетом у Єрусалимі.

Про це повідомляє Haaretz.

"Високий представник Європейського Союзу з питань зовнішньої і безпекової політики Федеріка Могеріні скасувала свою участь у конференції, організованій Американським єврейським комітетом, яка відбудеться у Міжнародному конференц-центрі в Єрусалимі в понеділок", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що Могеріні була запрошена до участі в конференції після її офіційного візиту до Йорданії.

Однак після скасування участі в заході, в Офісі прем'єр-міністра Ізраїлю Беньяміна Нетаньягу повідомили, що глава уряду не міг зустрітися з Могеріні під час її візиту до країни.

За словами співрозмовника у дипломатичних колах, зустріч не могла відбутися через позиції Могеріні, які ізраїльський прем'єр вважає "дуже ворожими".

У відповідь у Європейському Союзі наголосили, що візит високого представника ЄС, від самого початку, планувався до Йорданії, а не до Ізраїлю. Однак, можливість приїзду Могеріні на конференцію розглядалася після того, як її туди запросили з нагоди святкування 70-річчя Ізраїлю.

Як повідомляють джерела в ЄС, справжня причина скасування участі Могеріні в конференції не в Нетаньягу, а в "порядку денному".

Читайте також: Євросоюз закликає Росію визнати відповідальність за збиття MH17

Як повідомлялося, 14 травня США офіційно відкрили своє посольство у місті Єрусалим, яке перенесли з Тель-Авіва.

На кордоні сектора Газа за кілька годин до відкриття посольства США в Єрусалимі розпочалися акції протесту, оскільки палестинці хочуть, щоб Східний Єрусалим був столицею їхньої майбутньої держави. Крім того, рішення Трампа про посольство США в Єрусалимі викликало протести, і 128 держав засудили його у ході голосування Генеральної асамблеї ООН.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-