Спецпрокурор Мюллер висунув нові обвинувачення у

Спецпрокурор Мюллер висунув нові обвинувачення у "російській справі"

Укрінформ
Офіс спецпрокурора США Роберта Мюллера, який розслідує втручання Росії у президентські вибори в США, висунув нові обвинувачення проти екс-менеджера кампанії Дональда Трампа Пола Манафорта, а також його помічника Костянтина Килимника.

Про це повідомило в п'ятницю американське центральне видання The Hill.

"Мюллер пред'явив обвинувальний акт у п'ятницю в суді Округу Колумбія, у якому висуваються нові пункти обвинувачення проти Пола Манафорта, а також Костянтина Килимника, давнього помічника Манафорта", - зазначає видання.

Ці особи обвинувачуються в перешкоджанні правосуддю, а також у змові з метою перешкоджання правосуддю. Як зазначили федеральні прокурори, Манафорт і Килимник намагалися завадити появі нових свідчень з боку двох свідків, які проходять по справі.

Читайте також: Спецпрокурор США Мюллер звинуватив Манафорта у спробах тиску на свідків

"Манафорт і Килимник свідомо й навмисно намагалися вплинути на двох осіб", - уточнює видання, щоб ті змінили свої покази.

Костянтин Килимник раніше згадувався в розслідуванні Мюллера як "Особа А", яка була пов'язана з російською розвідкою. У документах слідства також вказується, що Пол Манафорт та його партнер Ричард Гейтс знали про те, що ця особа була пов'язана зі спецслужбами Російської Федерації.

Фото: Chip Somodevilla/Getty Images

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-