Сенат Польщі погодився знизити зарплату депутатам

Сенат Польщі погодився знизити зарплату депутатам

Укрінформ
Верхня палата польського парламенту підтримала рішення Сейму і також проголосувала за зниження зарплат для депутатів нижньої палати польського парламенту і сенаторів на 20%.

За відповідне рішення проголосувало 58 сенаторів, один був проти, а двоє утрималося, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

Як передбачається законом, зарплата депутатів Сейму та сенаторів дорівнюватиме 80% зарплат заступників міністрів, що визначено на підставі розпорядження про грошову винагороду осіб, які займають керівні державні посади.

Зниження зарплат законодавцям, міністрам та керівникам місцевої адміністрації ініціював лідер правлячої PiS Ярослав Качинський. Це відбулося на хвилі протестів опозиції проти призначення екс-прем'єром Польщі Беатою Шидло собі та членам уряду значних премій за 2017 рік. У зв'язку з падіння рейтингів PiS, Качинський, за рішенням керівництва партії, зобов'язав членів уряду передати отримані багатотисячні премії за минулий рік на благодійність. Відтак, члени уряду були змушені брати кредити, аби передати гроші благодійному католицькому фонду «Карітас».

Фото: ЕРА.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-