Трамп розкритикував генпрокурора через

Трамп розкритикував генпрокурора через "російське полювання на відьом"

Укрінформ
Дональд Трамп розкритикував призначеного ним же генерального прокурора Джефа Сешнса через те, що він минулого року не погодився очолити російське розслідування та оголосив самовідвід.

Про це глава Білого дому написав у вівторок у своєму Твіттері.

"Російське полювання на відьом продовжується, і все через те, що Джеф Сешнс не сказав мені, що збирається оголосити самовідвід... Я швидко призначив би когось іншого. Скільки часу і грошей витрачено даремно, скільки життів зруйновано... а Сешнс знав краще, ніж багато хто інший, що змови не було!"- зауважив Трамп.

Як повідомляв Укрінформ, у березні минулого року генпрокурор Джеф Сеншс оголосив про самовідвід від будь-яких розслідувань, пов'язаних з виборчою кампанією Дональда Трампа, у тому числі втручання в неї Росії.

Читайте також: Трамп назвав призначення спецпрокурора Мюллера неконституційним

Він вчинив цей крок вимушено, оскільки, з юридичної точки зору, мав подвійний конфлікт інтересів для того, щоб розслідувати можливу взаємодію кампанії Трампа з росіянами. По-перше, він сам активно брав участь у цій кампанії у виборчий період. А, по-друге, на той момент стало відомо про його неодноразові особисті контакти з послом Росії у Вашингтоні Сергієм Кисляком, який сам був об'єктом розслідування.

Зараз у Сполучених Штатах проходить ряд паралельних розслідувань втручання Росії у вибори в США – Сенатом, а також офісом спеціального прокурора США.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-