Дуда пояснив Штайнмаєру, чому Польща проти Nord Stream-2

Дуда пояснив Штайнмаєру, чому Польща проти Nord Stream-2

Укрінформ
Польща виступає проти будівництва газопроводу Nord Stream-2, оскільки це зміцнюватиме енергетичне домінування Росії в Європі.

Про це після зустрічі з президентом Німеччини Франком-Вальтером Штайнмаєром, який перебуває в Польщі з дводенним візитом, заявив президент РП Анджей Дуда, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

“Я черговий раз висловив своє несприйняття проекту “Північний потік-2”. Я пояснив пану президенту, чому ми проти і не погоджуємося на реалізацію цього проекту”,- заявив Дуда.

Він підкреслив, що йдеться про енергетичну безпеку й економічні інтереси усієї Європи - України, Словаччини, а також й Польщі. 

Президент Дуда наголосив, що Польща не хотіла б допустити до ситуації, коли Росія домінуватиме на європейському ринку газу. 

За його словами, відсутність нормальної диверсифікації газу призвела до того, що Польща сьогодні платить за російський газ більше, ніж Німеччина.

Читайте також: Суд у Німеччині частково відхилив позов екологів проти "Північного потоку-2"

“Це виникає через те, що ми були змушені купувати газ від Росії”,- підкреслив Дуда, додавши, що російський “Газпром” використав цю ситуацію.

Президент Польщі додав, що спокуси, зокрема й економічні, у довгостроковій перспективі діють проти Європи.

Дуда висловив думку, що Берлін повинен слухати голос Варшави, бо Польща слухає голоси з Німеччини. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-