Штайнмайер вибачився за переслідування гомосексуалів у Німеччині

Штайнмайер вибачився за переслідування гомосексуалів у Німеччині

Укрінформ
Президент Німеччини Франк-Вальтер Штайнмайєр вибачився за переслідування гомосексуалів не лише в роки націонал-соціалізму, а й і в наступні десятиліття.

Про це він заявив в ході офіційної церемонії в неділю, 3 червня, у Берліні на 10-річчі пам'ятника гомосексуалам-жертвам нацистського режиму, передає DW.

Штайнмайєр наголосив, що в часи націонал-соціалізму приватна сфера, життя, любов і гідність десятків тисяч гомосексуалів "самим нищівним чином піддавалися посяганню, запереченню і образам". "Їхні особистості знищувалися. Їх катували і відправляли до в'язниць і концтаборів. Десятки тисяч таких чоловіків загинули", - сказав він.

Читайте також: У Чернівцях ЛГБТ-спільнота провела акцію із заклеєними скотчем ротами

Президент ФРН, однак, зазначив, що несправедливість щодо представників сексуальних меншин тривала і після націонал-соціалізму в НДР і ФРН. У Федеративній Республіці впродовж більш ніж 20 років гомосексуалів "заарештовували, засуджували і саджали за грати" на підставі статті 175, яка кваліфікувала гомосексуальні дії як злочин.

Штайнмайєр заявив, що сьогодні сексуальна орієнтація і сексуальна ідентичність всіх геїв, лесбіянок, бісексуалів, транс - та інтерсексуалів, "природно, знаходяться під захистом нашої держави", додавши, проте, що у боротьбі проти гомофобії ще слід виконати певну роботу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-