Трамп не проти замінити тристоронню угоду про ЗВТ з Канадою і Мексикою

Трамп не проти замінити тристоронню угоду про ЗВТ з Канадою і Мексикою

Укрінформ
Президент США Дональд Трамп заявив, що вважає за краще замість угоди про зону вільної торгівлі в Північній Америції (NAFTA) укласти нові, окремі, договори з Канадою і Мексикою з різними умовами для ведення торговельних операцій.

Це він зазначив у розмові з журналістами в п'ятницю, передає власний кореспондент Укрінформу.

"Я був би не проти, щоб угода NAFTA, чи як би вона не називалася, стала би окремою угодою з Канадою і окремою угодою з Мексикою", - зазначив глава Білого дому. 

Він підкреслив, що Канада і Мексика - це абсолютно дві різних країни в плані торгівлі. За його словами, Сполучені Штати втрачають щорічно в торгівлі з Мексикою більше $100 млрд, а з Канадою теж "багато мільярдів". 

Читайте також: Канада пропорційно введе додаткові мита на американські товари – Фріланд

Угода NAFTA (North American Free Trade Agreement), яка встановлює зону вільної торгівлі між трьома країнами Північної Америки, діє між США, Канадою і Мексикою з 1 січня 1994 року. Президент Трамп критикує її, як і ряд інших міжнародних угод, як такі, що є "несправедливими" для американської економіки.

Заяви нинішнього голови Білого дому про можливу зміну формату торгівлі в Північній Америці пролунали на тлі введення додаткових мит з боку США на сталь та алюміній, а також погроз канадської сторони запровадити дзеркальну відповідь. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-