CPJ просить українську владу пояснити

CPJ просить українську владу пояснити "надзвичайні заходи" у справі Бабченка

Укрінформ
Комітет захисту журналістів (CPJ), штаб-квартира якого знаходиться в Нью-Йорку, звернувся до офіційного Києва з проханням роз'яснити необхідність інсценування смерті журналіста Аркадія Бабченка, назвавши це "надзвичайними заходами".

Про це йдеться в офіційній заяві, оприлюдненій на сайті Організації, передає Укрінформ.

"Ми з полегшенням дізналися, що Аркадій Бабченко живий, - заявила координатор програми "Європа та Центральна Азія" Ніна Огнянова. - Тепер українська влада повинна розкрити, що спонукало її до надзвичайних заходів інсценування новини про вбивство російського журналіста".

Читайте також: У Європарламенті з полегшенням дізналися, що Бабченко живий

Як заявила представник Комітету захисту журналістів, вони проводять власне розслідування цієї "безпрецедентної ситуації" і оприлюднять додаткові коментарі після того, як отримають більш детальну інформацію.

Як повідомляв Укрінформ, у вівторок правоохоронні органи України офіційно підтвердили, що російський журналіст Аркадій Бабченко був застрелений в Києві та помер по дорозі в лікарню. У середу з'ясувалося, що це була спецоперація СБУ, у якій погодився взяти участь сам журналіст, з метою виявлення замовників злочину.

Читайте також: За “голову” Бабченка колишньому учаснику АТО пропонували $30 тисяч - Грицак

За словами голови СБУ Василя Грицака, завдяки таким діям вдалося не тільки зірвати "цинічну провокацію, але й задокументувати підготовку російськими спецслужбами ганебного злочину" на території України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-