Російські банкіри розкритикували в Атлантичній раді США режим Путіна

Російські банкіри розкритикували в Атлантичній раді США режим Путіна

Укрінформ
Російські бізнесмени Михайло Фрідман і Петро Авен розкритикували кремлівський режим на закритій дискусії в Атлантичній раді у Вашингтоні.

Як повідомляє "Ехо Москви", це захід проходив за участю російських олігархів, фігурантів кремлівського списку Адміністрації США.

Вони озвучили свої вкрай негативні оцінки і прогнози щодо російської економіки і заявили, що навіть високі ціни на нафту не врятують країну. Причина - в незворотних структурних змінах, "витоку мізків" і недалекоглядності Володимира Путіна. Авен і Фрідман розкритикували блокування месенджера Телеграм, назвавши це трагедією для Росії і неправильним сигналом з боку влади. Співвласники Альфа-Груп намагалися не говорити про санкції, але коли їх все ж наполегливо про це запитали, сказали, що всі бояться, розповіли про жахливу ситуацію, в якій опинився Віктор Вексельберг, який потрапив під санкції, але про свої активи заявили, що всі їхys гроші пройшли аудит.

"В цілому, Авен і Фрідман намагалися не видати своє занепокоєння з приводу можливого потрапляння під санкції, але учасники вечері це, тим не менш, помітили", - наголошується в публікації.

Читайте також: Україна робить усе, аби Путін розблокував звільнення політв'язнів - Порошенко

На вечері в Атлантичній раді були присутні чиновник Мінфіну США, член Ради національної безпеки Білого Дому.

Авена і Фрідмана на цю вечерю запросив експерт Атлантичної ради Андерс Ослунд, співавтор доповіді, підготовленої для адміністрації США в листопаді минулого року. Доповідь пропонувала критерії визначення осіб, які входять до ближнього кола Володимира Путіна, і в тому числі, олігархів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-