ЄС: Виступ Помпео щодо Ірану не дав відповіді, як зробити регіон безпечнішим

ЄС: Виступ Помпео щодо Ірану не дав відповіді, як зробити регіон безпечнішим

Укрінформ
У Євросоюзі вважають, що нинішня політика США щодо Ірану не забезпечує вирішення багатьох проблем у відносинах з Тегераном та безпеки у регіоні.

Про це заявила високий представник ЄС у закордонних справах та політики безпеки Федеріка Могеріні, реагуючи на виступ у понеділок державного секретаря США Майка Помпео з проблематики іранської ядерної програми, повідомляє власний кореспондент Укрінформу у Брюсселі.

«Виступ держсекретаря Помпео не показав, як відступ від Спільного всеосяжного плану дій (JCPOA) зробив чи може зробити регіон безпечнішим від загроз розповсюдження ядерної зброї та матеріалів. Або, як нас поставити у кращу позицію задля впливу на дії Ірану поза межами плану дій», - заявила високий представник ЄС.

Читайте також: США погрожують Ірану "найпотужнішими санкціями в історії"

Могеріні вкотре наголосила, що Євросоюз залишається відданим повній та ефективній імплементації Спільного всеосяжного плану дій щодо іранської ядерної програми, доки Іран дотримуватиметься досягнутих домовленостей.

«Нормалізація торговельно-економічних відносин з Іраном становить суттєву частину домовленостей, яких повинно дотримуватися міжнародне співтовариство», - відзначила Могеріні.

Читайте також: В Ірані відреагували на заяву США щодо "найпотужніших санкцій в історії"

При цьому вона зауважила, що спільний план дій щодо іранської ядерної програми ніколи не розроблявся з метою вирішення усіх питань у відносинах з Іраном. Йдеться, зокрема, про роль країни у регіоні, тероризм, недотримання прав людини.

Як повідомляв Укрінформ, у понеділок державний секретар США Майк Помпео під час виступу на тему "Після угоди: нова стратегія щодо Ірану" в аналітичному центрі The Heritage Foundation заявив, що Сполучені Штати мають намір застосувати надпотужний економічний тиск, аби домогтися зміни деструктивної поведінки Тегерана, однак готові послабити обмеження й поновити відносини, якщо іранська влада погодиться на «великі зміни».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-