Із Польщі видворяють іще одну росіянку за гібридні дії на користь Кремля

Із Польщі видворяють іще одну росіянку за гібридні дії на користь Кремля

Укрінформ
Польські прикордонники затримали росіянку Анастасію З. за підозрою у гібридних діях проти Польщі і видворять її з країни разом з іще однією росіянкою, Катериною Ц., про затримання якої поінформовано напередодні.

Про це заявив під час прес-конференції у Варшаві речник Агенції внутрішньої безпеки (ABW) Польщі Станіслав Жарин, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

“У четвер в другій половині дня Прикордонна служба затримала громадянку Російської Федерації і Кіпру Анастасію З. Це особа, яка була у групі чотирьох осіб, яким заборонено в'їжджати до Польщі. Ця справа пов'язана з рішенням про видворення з території країни Катерини Ц., і це результат дій, які здійснює ABW упродовж останніх тижнів”, - заявив Жарин.

Він додав, що дії спецслужби спрямовані на нейтралізацію гібридних дій, спрямованих проти національних інтересів Польщі

За інформацією спецслужби, Анастасія З. була серед осіб, які здійснювали гібридні дії на території Польщі. 

Читайте також: Польща видворить громадянку Росії за участь у гібридній війні проти країни

“Це були дії, пов’язані з реалізацією інтересів Кремля. Особливою сферою її діяльності було питання співпраці з проросійськими середовищами в Польщі і спроба їх консолідації навколо дій, що мають характер історичної пропаганди”, - повідомив речник польської спецслужби.

За його словами, Анастасія З. заохочувала до пропагування російської версії історії та ускладнювала ведення Польщею історичної політики. Вона перебувала у безпосередньому контакті з проросійськими організаціями в РП і “передавала їм інструкції і вказівки, які діяти на користь Росії”.

“Інструкції вона отримувала напряму з російських офіційних інституцій”, - констатував Жарин.

Відповідаючи на запитання, він зазначив, що Росія жодним чином не намагається вплинути на зміну Польщею рішення про видворення цих жінок з Польщі. 

Як повідомляв Укрінформ, польські спецслужби затримали у четвер, 17 травня, громадянку Росії Катерину Ц. Згодом стало відомо, що йдеться про росіянку з Воронежа Катерину Цивільську, яка з 2013 року проживала у Кракові і писала кандидатську дисертацію в Ягеллонському університеті. 

Як інформували напередодні польські спецслужби, ця особа та ще ряд інших концентрували свої зусилля на двох пріоритетних напрямках: розпалюванні польсько-української неприязні у суспільно-політичній сфері, а також запереченні польської історичної політики і заміни її російським наративом. Паралельно з цим ABW здійснює кроки щодо громадян Польщі, які співпрацюють з цими іноземцями у російській інформаційній війні проти РП.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-