Євразійський союз підписав з Іраном тимчасову угоду про ЗВТ

Євразійський союз підписав з Іраном тимчасову угоду про ЗВТ

Укрінформ
В Астані на економічному форумі між державами-членами Євразійського економічного союзу та Іраном було підписано тимчасову угоду, що веде до утворення зони вільної торгівлі.

Про це на своєму сайті повідомляє Міністерство національної економіки Казахстану.

"17 травня 2018 року на майданчику економічного форуму в Астані між державами-членами Євразійського економічного союзу й Іраном було підписано Тимчасову угоду, що веде до утворення зони вільної торгівлі", - йдеться в повідомленні відомства.

За підсумками переговорів, які велися з 2016 року, досягнуто домовленості про зниження імпортних митних зборів у взаємній торгівлі строком на 3 роки між державами-членами Євразійського економічного союзу й Іраном щодо ряду затверджених товарів.

У Мінекономіки Казахстану зазначили, що угода дає можливість поставляти такі товари експортного інтересу Казахстану, як яловичина і баранина, нут, сочевиця, горох, ячмінь, кукурудза, олії рослинні, макарони, кондитерські вироби, сталевий прокат, рейки, акумулятори, арматура, труби та ін. на пільгових умовах, порівняно з тими, які Іран надає сьогодні іншим країнам.

Читайте також: Іран і ЄС хочуть врятувати ядерну угоду

Як повідомляв Укрінформ, президент США Дональд Трамп оголосив про вихід своєї країни з міжнародної угоди - Спільного всеосяжного плану дій з іранської ядерної програми (JCPOA), яку було укладено з Іраном США, Росією, Китаєм, Великою Британією, Францією і Німеччиною в 2015 році і яка передбачає виконання Тегераном ряду кроків, спрямованих на обмеження своєї ядерної програми в обмін на скасування санкцій.

Трамп звинуватив Іран у пособництві тероризму і прагненні продовжувати розробку ядерної зброї. Після виходу з угоди США розширили санкції проти Ірану.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-