Фонд Расмуссена оголосив про створення

Фонд Расмуссена оголосив про створення "світової комісії" з протидії втручанню РФ у вибори

Укрінформ
Відомі політики, включаючи колишнього генерального секретаря НАТО Андерса Фог Расмуссена, започатковують трансатлантичну комісію з протидії втручання з боку Росії у демократичні вибори у країнах та міжнародних організаціях світу.

Про це власному кореспонденту Укрінформу у Брюсселі повідомили в організації Rasmussen Global.

Ініціаторами та засновниками комісії стали колишній прем'єр-міністр Данії і генеральний секретар НАТО Андерс Фог Расмуссен, екс-віце-президент США Джо Байден, колишній міністр внутрішніх справ США Майкл Чертофф, а також екс-заступник прем'єр-міністра Великої Британії Нік Клегг.

«Західні суспільства є дуже вразливими перед спробами, які здійснює Росія, з підриву зсередини наших демократій. Ми вжили безпрецедентних спільних кроків для нашого захисту від нападів – особливо у Східній Європі. Однак ці зусилля не були скоординовані з ефективним захистом наших демократичних процесів», - заявив Расмуссен. 

Читайте також: Політична реклама у Facebook: розвідка США показала купу російських "перлів"

У новоствореній комісії нагадали, що упродовж наступних років у демократичному світі мають відбутися 20 важливих виборів, включаючи вибори до Європарламенту та президентські у США. 

Відтак, вважають у комісії, ці демократичні процеси та відкриті суспільства повинні бути захищені від кібератак, дезінформаційних кампаній та інших стратегій, спрямованих на втручання у вибори.

«Це трансатлантичний виклик, який потребує трансатлантичних рішень», - наголосили у комісії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-