Нового прем’єра Вірменії Пашиняна запросили до Брюсселя

Нового прем’єра Вірменії Пашиняна запросили до Брюсселя

Укрінформ
Високий представник ЄС із закордонних справ і політики безпеки Федеріка Могеріні зателефонувала Ніколу Пашіняну, щоб привітати його з обранням на пост прем'єр-міністра Вірменії.

Про це повідомляє Sputnik.

"Сторони відзначили важливість партнерства між ЄС і Вірменією, підкресливши, що з нетерпінням чекають особистої зустрічі. Глава дипломатії ЄС запросила прем'єр-міністра відвідати Брюссель за першої ж можливості", - йдеться в повідомленні.

Відзначається, що Пашинян і Могеріні обговорили подальші кроки після обрання прем'єр-міністра парламентом Вірменії, включаючи майбутнє формування уряду, торкнулися теми зміцнення зв'язків між ЄС та Вірменією, коротко обговорили пріоритети зовнішньої політики, в тому числі Нагірно-Карабахського конфлікту, мирне врегулювання якого залишається, як заявила Могеріні, першочерговим завданням для Європейського союзу.

Читайте також: Пашинян запевняє, що при ньому в уряді Вірменії олігархів не буде

Як повідомляв Укрінформ, у спільній заяві високого представника ЄС із закордонних справ і політики безпеки Федерікі Могеріні і єврокомісара з питань європейської політики сусідства і переговорів про розширення Йоганнеса Гана з нагоди обрання Нікола Пашиняна прем'єр-міністром Вірменії йдеться про те, що Євросоюз сподівається на подальшу співпрацю з новим урядом Вірменії з метою імплементації двосторонньої угоди про всеосяжне партнерство.

Опозиційного депутата парламентської фракції "Єлк" ("Вихід"), лідера протестних рухів у Вірменії Нікола Пашиняна 8 травня в ході спеціального засідання Національних зборів Республіки Вірменія обрано на пост прем'єр-міністра республіки.

У Вірменії з 13 квітня тривали масові акції протесту проти висунення на посаду прем'єр-міністра країни колишнього президента Сержа Саргсяна. Незважаючи на мітинги, парламент обрав Саргсяна прем'єром, але вже 23 квітня він був змушений піти у відставку під тиском протестувальників.

Після відставки Саргсяна протести продовжилися проти правлячої Республіканської партії. Лідер протестів, депутат Нікол Пашинян заявляв, що готовий стати новим главою уряду. Після того, як лідер "Єлк" закликав опозицію до загального страйку, а в парламенті розпалася правляча коаліція, Республіканська партія погодилася на повторне голосування щодо кандидатури прем'єра.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-