Інавгурація Путіна: швидко і не виходячи з Кремля

Інавгурація Путіна: швидко і не виходячи з Кремля

Укрінформ
У московському Кремлі відбулася церемонія інавгурації президента РФ Володимира Путіна, який обійняв цю посаду вчетверте.

Транслювали подію центральні російські телеканали.

Нинішня церемонія мала камерний, максимально закритий характер. Вона проходила в межах Кремля. За десять хвилин до полудня Путін вийшов зі свого робочого кабінету і довго йшов кремлівськими коридорами, що також транслювалося онлайн.

Далі його президентський кортеж проїхав лише сто метрів по кремлівській території. Коментаторами було особливо наголошено, що віднині президент РФ їздитиме на автомобілі вітчизняного виробництва (спецпроект «Кортеж», технічні параметри якого оголосять додатково).

Читайте також: Боялися дратувати Росію? Ото з барлоги й вилізло — стримуйте тепер гуртом

У Великому кремлівському палаці голова Конституційного суду Валерій Зорькін попросив Путіна скласти присягу, поклавши на Конституцію праву руку. Після цього парад президентського полку пройшов також виключно всередині Кремля на Соборній площі.

З поважних іноземних гостей на церемонії був присутній екс-канцлер ФРН, а нині вищий функціонер Nord Stream AG і «Роснафти» Герхард Шредер. Поряд з ним стояв прем'єр-міністр Дмитро Медведєв. Експерти вважають це показником того, що саме Медведєва буде перепризначено прем'єром після відставки уряду, пов'язаної з інавгурацією Путіна.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-