Журналісти мають першорядне значення для захисту демократії - глава МЗС ФРН

Журналісти мають першорядне значення для захисту демократії - глава МЗС ФРН

Укрінформ
Міністр закордонних справ ФРН Хайко Маас заявив, що вільна преса важлива для демократії, суспільства, а також влади.

Про це йдеться в заяві з нагоди Дня свободи преси, повідомляє кореспондент Укрінформу в Німеччині.

«Для нас як демократичного суспільства свобода преси життєво важлива ... Без інформації, думок і дебатів демократія немислима», - наголосив міністр.

Маас зазначив, що не тільки в День свободи преси треба згадувати про багатьох журналістів у всьому світі, які ризикують свободою, здоров'ям і часто життям заради своєї роботи. Такі люди мають, за його словами, «першорядне значення» для захисту демократії.

Вільна преса всюди є фундаментом демократичного суспільства, оскільки дозволяє громадянам отримувати інформацію і формувати власну думку, що є передумовою участі в політичних процесах і критичного погляду на уряд, заявив міністр. Він переконаний, що влада потребує контролю з боку вільної і мужньої преси. Але такі професіонали ЗМІ, а часом і їх сім'ї, часто небезпечні і незручні, тому вони нерідко стають об'єктом тюремного ув'язнення, жорстокого поводження, вбивств; критичні ЗМІ зазнають цензури, переслідувань і заборон, йдеться в заяві.

Читайте також: В ІМІ заявили про зростання фізичної агресії щодо журналістів

Глава МЗС зазначив, що дотримання прав людини є пріоритетом німецької політики, яку вона проводить також у всіх міжнародних організаціях і підтримує завдяки численним проектам і кампаніям в цій сфері в міжнародних комітетах.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-