Палата представників США оприлюднила висновки

Палата представників США оприлюднила висновки "російського" розслідування

Укрінформ
Комітет з питань розвідки Палати представників США оприлюднив висновки розслідування, у яких указав на відсутність змови між командою Дональда Трампа та росіянами під час президентської кампанії 2016 року.

Про це повідомило в п'ятницю американське видання The Washington Post.

"Комітет з питань розвідки, очолюваний республіканцями, у п'ятницю офіційно оголосив про завершення свого розслідування щодо Росії, заявивши у підсумковому звіті, що не знайшов жодних доказів змови команди Трампа з Росією під час президентської кампанії 2016 року", - йдеться у повідомленні.

Водночас, демократи, які мають меншість у комітеті, виступили "категорично проти" таких висновків. Вони, зокрема, наголошують на тому, що під час розслідування не було опитано достатньої кількості свідків. (У звіті вказано, що були опитані 73 свідки і вивчені кількасот тисяч сторінок документів.)

Читайте також: Втручання РФ у вибори: спецпрокурор США висунув Флінну офіційні звинувачення

При цьому у комітеті заявили, що знайшли підтвердження того, що Росія намагалася посіяти розбрат у США із використанням соціальних медіа та шляхом проведення кібератак. Хоча, визнає видання, деякі частини тексту доповіді були заретушовані в цілях національної безпеки.

У той час, як республіканці в нижній палаті поспішили згорнути слідство, паралельні розслідування в Офісі спецпрокурора і Сенату США тривають.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-