Фейгін оскаржить позбавлення адвокатського статусу

Фейгін оскаржить позбавлення адвокатського статусу

Укрінформ
Позбавлений адвокатського статусу Марк Фейгін має намір оскаржити рішення Адвокатської палати Москви.

Про це йдеться в його зверненні до адвокатського співтовариства Росії, текст якого юрист опублікував на своїй сторінці у Facebook.

"Порадившись з колегами, я все ж таки прийняв рішення звернутися до суду за оскарженням рішення Адвокатської палати міста Москви, яка позбавила мене адвокатського статусу. У зв'язку з цим, я розраховую на допомогу і підтримку колег-адвокатів". - написав він.

Фейгін нагадав, що 24 квітня 2018 року Рада Адвокатської палати міста Москви ухвалила рішення про припинення його статусу адвоката. Причому на підставах, які, на його думку, не можна визнати ні правовими, ні обгрунтованими, ні справедливими.

"Мабуть, вперше в історії російської адвокатури позбавляють професії за висловлення думки в соціальних мережах. Три повідомлення, зроблені в мережі Twitter в липні 2017 року, стали приводом для застосування найсуворішого заходу дисциплінарного покарання", - підкреслив Фейгін.

Крім іншого, зазначає юрист, палата проігнорувала положення п. 5 ст. 18 КПЕА, яке виключало покарання через 6 місяців після проступку.

"Черговий раз з'явився привід переконатися, що Правила поведінки адвокатів у інформаційно-телекомунікаційній мережі "Інтернет" прийняті лише для позбавлення від неугодних: діють вибірково, чудово підходять для зведення особистих рахунків і політичного переслідування", - написав Фейгін.

Як повідомлялося раніше, російського адвоката Марка Фейгіна, який є захисником журналіста Укрінформу Романа Сущенка, 24 квітня на раді Адвокатської палати Москви позбавили статусу адвоката. При цьому на захист Фейгіна виступив тільки знаменитий адвокат Генрі Рєзник.

Читайте також: Фейгін: При позбавленні адвокатського статусу мене захищала лише одна людина

Раніше на підтримку Фейгіна виступали IV Форум вільної Росії, опозиційний політик Олексій Навальний, російський Союз солідарності з політв'язнями, правозахисники зі Швеції і США, журі Премії ім. А.А. Сахарова "За журналістику як вчинок".

Марк Фейгін раніше захищав українських політв'язнів Надію Савченко, Мустафу Джемілєва, Ільмі Умерова.

Останньою його справою в Росії став захист кореспондента Укрінформу Романа Сущенка. Наступне судове засідання у цій справі має відбутися в Мосміськсуді 27 квітня. На засідання поїхав адвокат, якому Фейгін довіряє і якого він встиг ввести в справу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-