Фейгін: При позбавленні адвокатського статусу мене захищала лише одна людина

Фейгін: При позбавленні адвокатського статусу мене захищала лише одна людина

Укрінформ
Російський адвокат Марк Фейгін, 24 квітня на раді Адвокатської палати Москви позбавлений адвокатського статусу, розповів подробиці того, як приймалося це рішення.

Про це він повідомив кореспондентові Укрінформу.

«Те, що мене позбавлять статусу, зрозумів у другій половині дня. Я був запрошений на 15:00, а рішення оголосили в 20:00. В адвокатській палаті бігали, метушилися. Очевидно, що ще погоджували, дзвонили в Кремль... Захищала мене одна людина – Генрі Рєзнік. Інші прогнулися перед Кремлем і прийняли це ганебне рішення. Статусу позбавили за три твіти, угледівши в цьому "порушення етики і правил поведінки в інтернеті", - говорить Фейгін.

Читайте також: Захисника Сущенка позбавили статусу адвоката

За його словами під час прийняття цього рішення було грубо порушено правила самої Адвокатської палати. Відповідно до статті 18 кодексу професійної етики не можна виносити подібне покарання після більше ніж 6 місяців з моменту виявлення предмета скарги. Три твіти були опубліковані 19 липня 2017 року, скарга з ним була подана 25 липня. Таким чином, пройшло вже не 6, а 9 місяців.

«Тепер, постфактум, багато що стає зрозумілим. Ясно, чому зволікали із розглядом питання: обмеження в 6 місяців їх не зупиняло, а позбавляти статусу адвоката в резонансних справах до президентських виборів не хотіли. Точно, що це рішення узгоджувалося в Адміністрації президента і в Кремлі. Оскільки я писав звернення Путіну, і Роман Цимбалюк телефонував з цього приводу Пєскову. Не кажучи вже про те, що подання на мене подавав Мін'юст РФ. Цікаво також, що напередодні засідання масово поширювалися чутки, ніби мене точно не позбавлять статусу, просто тому що не за що. Тобто всі проводилося, як спецоперація, з тим, щоб застати мене зненацька», - пояснює Фейгін.

Читайте також: Адвокат двічі на цьому тижні сподівається зустрітися із Сущенком

Як повідомлялося раніше, російського адвоката Марка Фейгіна, який є захисником журналіста Укрінформу Романа Сущенка, 24 квітня на раді Адвокатської палати Москви позбавили статусу адвоката.

В його підтримку виступали IV Форум вільної Росії, опозиційний політик Олексій Навальний, російський Союз солідарності з політв'язнями, правозахисники з Швеції і США, журі Премії ім. А. А. Сахарова «За журналістику як вчинок».

Марк Фейгін – російський адвокат, який захищав українських політв'язнів Надію Савченко, Мустафу Джемілєва, Ільмі Умерова.

Останнім його справою в Росії став захист кореспондента Укрінформу Романа Сущенко. Наступне судове засідання у цій справі відбудеться в московському міському суді в середу, 25 квітня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-