Головним предметом обговорення на G7 була Росія - Салліван

Головним предметом обговорення на G7 була Росія - Салліван

Укрінформ
Хоча фінальне комюніке міністерської зустрічі G7 прямо не згадує про загрозу пропаганди і дезінформації з боку Росії для західних демократій, це питання обговорювалося у Торонто.

Про це поінформував у вівторок в.о. держсекретаря США Джон Салліван під час брифінгу для журналістів, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

"Комюніке (в питанні пропаганди і дезінформації – ред.) конкретно не вказує на Росію, але головним предметом обговорення була Росія", - наводить слова Саллівана прес-офіс Державного департаменту США.

У цьому зв'язку він нагадав про створення робочої групи між країнами G7, яка напрацьовуватиме можливі рішення. "Подальші дії полягають у тому, що ми доручили експертам у наших урядах попрацювати в період до саміту G7, щоб запропонувати лідерам G7 розв'язання цієї проблеми", - сказав він.

Читайте також: G7 створить робочу групу з "російського питання" - Джонсон

Салліван також підкреслив, що країни "Великої сімки" є "одностайними" щодо реагування на цей виклик, оскільки "це – загроза нашим політичним системам". Він уточнив, що, наприклад, уряд Італії так само висловлював стурбованість у зв'язку з втручанням ззовні в їхні останні вибори. У Сполучених Штатах були названі конкретні докази такого втручання з боку Росії.

Водночас керівник Держдепартаменту зауважив, що, крім РФ, існують також інші джерела втручання і дезінформації, серед яких назвав і Північну Корею.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-