У Держдепі пояснили, для чого G7 створює робочу групу з питання Росії

У Держдепі пояснили, для чого G7 створює робочу групу з питання Росії

Укрінформ
Країни "Великої сімки" (G7) об'єднають зусилля на рівні спільної робочої групи щодо спільного протистояння викликам "огидної поведінки" з боку Російської Федерації.

Про це заявив у понеділок під час брифінгу в Торонто в.о. державного секретаря США Джон Салліван, передає власний кореспондент Укрінформу.

"Ми прагнемо протистояти всім проявам огидної поведінки, які ми спостерігаємо, зокрема, останнім часом, з боку Росії – чи то Солсбері, чи підтримка дій режиму Асада щодо застосування хімічної зброї в Сирії", - зауважив керівник Держдепартаменту США у відповідь на запитання про анонсовану робочу групи G7 з "російського" питання.

Читайте також: G7 створить робочу групу з "російського питання" - Джонсон

Тому, за його словами, Сполучені Штати не просто взяли на себе зобов'язання в рамках "Великої сімки", а паралельно вживають заходів у відповідь. У цьому зв'язку він нагадав про видворення значної кількості російських розвідників, які працювали під дипломатичним прикриттям у США. Крім того, за його словами, Вашингтон запровадив нові жорсткі санкції проти російських олігархів і організацій.

"Ми стоїмо разом з нашими союзниками по G7 у протистоянні російській огидній поведінці, всюди, де бачимо її прояви", - зауважив в.о. держсекретаря США.

Читайте також: Міністри G7 закликали до імплементації Мінських угод

Як повідомляв Укрінформ, у канадському місті Торонто проходить саміт міністрів закордонних і внутрішніх справ країн "Великої сімки". Українська делегація також запрошена для участі в роботі форуму.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-