Новий радник Трампа пояснив російському послу, чого США чекають від Москви

Новий радник Трампа пояснив російському послу, чого США чекають від Москви

Укрінформ
Новий радник президента США з питань національної безпеки Джон Болтон зустрівся в четвер із послом РФ у Сполучених Штатах Анатолієм Атоновим, окресливши йому очікування адміністрації Білого дому щодо подальших кроків з боку Росії.

Про це повідомило в четвер інформагентство Reuters із посиланням на Білий дім.

"Радник з питань нацбезпеки Білого дому Джон Болтон сказав російському послу в четвер, що покращення відносин між двома країнами вимагає реагування на занепокоєння США у зв'язку з втручанням (Росії – ред.) у вибори, хімічної атаки в Британії, а також ситуації в Україні і Сирії", - зазначається в повідомленні.

Це була перша зустріч Джона Болтона на посаді радника президента США з послом Росії в Вашингтоні, уточнили в Білому домі.

Під час спілкування Болтон підтвердив інтерес США поліпшити двосторонні відносини. Однак при цьому він підкреслив: Росія має врахувати і відреагувати на занепокоєння США щодо втручання у вибори, а також застосування хімзброї в Солсбері. Москва досі спростовує ці звинувачення на свою адресу.

Читайте також: Експерт назвав нового радника Трампа "найгіршим кошмаром для Росії"

У Білому домі також зауважили, що США "занепокоєні у зв'язку з ситуацією в Україні, де Росія підтримує сепаратистів, а також у Сирії, де військова підтримка Москви перемістила баланс на користь уряду в Дамаску впродовж семи років громадянській війни".

Нагадаємо, Джон Болтон 9 квітня офіційно розпочав виконання обов'язків радника президента США з питань національної безпеки.

Фото на першій сторінці: АР

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-