Жюрі Премії ім. Сахарова вимагає припинити тиск на Фейгіна

Жюрі Премії ім. Сахарова вимагає припинити тиск на Фейгіна

Укрінформ
Жюрі Премії ім. А.Сахарова "За журналістику як вчинок" зробило заяву на підтримку російського адвоката Марка Фейгіна, відносно якого 24 квітня розглядатиметься скарга з вимогою позбавити його адвокатського статусу.

Про це написано на аккаунті Премії ім. А.Д.Сахарова "За журналістику як вчинок" у Facebook.

"Члени жюрі Премії-2018 вимагають припинити тиск на політичного адвоката Марка Фейгіна", - йдеться у повідомленні.

Правозахисники вважають, що відкриття "дисциплінарної справи" на Фейгіна виглядає як очевидний тиск на нього у зв'язку із справою Сущенка, натиск на адвоката для того, щоб змусити його підзахисного, журналіста Укрінформу Романа Сущенка визнати провину, а самого Фейгіна - усунути від захисту в цій справі.

У заяві міститься нагадування про те, що "Марку Фейгіну і раніше доводилося захищати журналістів: Аркадія Бабченка (2012), Дмитра Литвинова (2013), Гейдара Джемаля (2013)", а також те, що цей адвокат завжди відкритий для спілкування з пресою, яка притримується журналістських стандартів, не перетворюючись на пропагандистські рупори.

Розгляд в Адвокатській палаті Москви так званої дисциплінарної справи адвоката Марка Фейгіна відбудеться 24 квітня.

Як повідомлялося, 6 грудня 2017 року кваліфікаційна комісія Адвокатської палати Москви проводила розгляд скарги на Фейгіна прокремлівського блогера Анатолія Шарія. У результаті засідання перенесли на 24 січня 2018 року, потім - на 27 лютого.

Читайте також: Форум вільної Росії: до складу постійно діючого комітету обрали Фейгіна

Раніше на підтримку адвоката виступали IV Форум вільної Росії, опозиційний політик Олексій Навальний, російський Союз солідарності з політв'язнями, правозахисники зі Швеції, організація Civil Rights Defenders; США, організація Justice International.

Марк Фейгін - російський адвокат, який захищав українських політв'язнів: Надію Савченко, Мустафу Джемілєва, Ільмі Умерова. Нині він захищає кореспондента Укрінформу Романа Сущенка. 23 квітня у Мосміськсуді поновляться судові засідання у справі українського журналіста.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-