В Україні обмежать щільність забудови міст багатоповерхівками

В Україні обмежать щільність забудови міст багатоповерхівками

Укрінформ
Міністерство регіонального розвитку оновить проект державних норм будівництва, у якому буде встановлено максимально допустиму щільність забудови.

Про це повідомив заступник міністра Лев Парцхаладзе у Facebook.

"Височезні багатоповерхівки, які примикають одна до одної, відсутність зелених зон, катастрофічна нестача закладів соцінфрастуктури, організованих парковок - це все наслідки недосконалого містобудівного законодавства в Україні”, - йдеться у повідомленні.

Читайте також: У Києві горіла багатоповерхівка, двоє людей госпіталізовані

За словами заступника, багатоповерхівки створюють величезну купу проблем для жителів, адже немає куди віддати дитину в дитсадок, немає де прогулятися з друзями, немає де поставити машину, вигуляти собаку і багато іншого.

"Сьогодні у діючому містобудівному ДБН відсутні граничні параметри забудови земельних ділянок відносно поверховості, і через це вони часто забудовуються на 90%, а то і на всі 100%. Тому в оновленому проекті ДБН щодо планування та забудови територій ми вводимо максимально допустимий % забудови ділянки, щоб унеможливити її суцільну забудову по всьому периметру без благоустрою для жителів", - додає Парцхаладзе.

Читайте також: Жителі Вишневого і Борщагівки записали відеозвернення до Порошенка

Зазначається, чим вища поверховість будинку, тим менший відсоток земельної ділянки відводиться на забудову і більший на облаштування прилеглої території. Адже чим вище будинок і більша кількість мешканців там проживає, тим більше комфортних умов повинно бути створено для них.

Так, для проектування будинку вище 11 поверхів максимально допустимий % забудови земельної ділянки - 30%, інші 70% - облаштування зелених насаджень, зон відпочинку та дитячих майданчиків.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-