New York Times та Washington Post здобули

New York Times та Washington Post здобули "Пулітцера" за репортажі про Трампа й Росію

Відео
Укрінформ
Американські видання The New York Times та The Washington Post отримали Пулітцерівську премію в номінації "Найкращий матеріал на внутрішньополітичну тематику" за їхню роботу щодо розслідування ймовірного втручання Росії в президентські вибори 2016 року.

Про це повідомляє у вівторок Радіо Свобода.

Про переможців найпрестижнішої журналістської премії у США оголосили 16 квітня в Колумбійському університеті в Нью-Йорку. Рада премії вказала, що видання "поглибили розуміння нації про втручання Росії в президентські вибори 2016 року та її зв'язки з кампанією Трампа".

Крім того, нагороду в номінації "Громадянський обов'язок" розділили репортери газети The New York Times і часопису The New Yorker за статті, що викривали скандал із сексуальними домаганнями навколо впливового американського кінопродюсера Харві Вайнштейна, повідомляє Deutsche Welle. Матеріали лауреатів комісія Пулітцерівської премії охарактеризувала, як "вибухову, впливову журналістську роботу, що виявила сутність могутніх і багатих сексуальних хижаків".

Читайте також: Історик Енн Епплбаум здобула премію Гелбера за свою книгу про Голодомор

Як відомо, Трамп назвав розслідування командою Роберта Мюллера російських спроб вплинути на вибори 2016 "полюванням на відьом" та заперечив будь-яку змову між Москвою та його кампанією. Трамп також назвав висвітлення цієї теми в засобах інформації "фальшивими новинами".

Пулітцерівська премія - одна з найпрестижніших в США і в світі нагород у сфері журналістики, літератури, музики і театру. Вона вручається щорічно з 1917 року в низці номінацій за публікацію в будь-якому американському виданні. 

Відео: The Pulitzer Prizes

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-