Помпео підтримав політику надання летальної зброї Україні

Помпео підтримав політику надання летальної зброї Україні

Відео
Укрінформ
Кандидат на посаду державного секретаря США, нинішній глава ЦРУ Майк Помпео, виступив за продовження політики нинішньої адміністрації США щодо надання Україні летальної зброї оборонного характеру.

Про це він заявив під час слухань у Комітеті з питань міжнародних відносин американського Сенату, передає власний кореспондент Укрінформу.

Відповідаючи на запитання Комітету про те, чи підтримує він поставки в Україну летальної зброї оборонного характеру, Майк Помпео відповів ствердно.

Читайте також: Помпео готовий працювати над санкціями, доки Путін “сприйме меседж”

Під час слухань він підкреслив, що в разі затвердження на посаді державного секретаря США, він продовжить "політику стримування" Росії, в тому числі шляхом запровадження санкцій, а також інших засобів тиску на Кремль, допоки Путін нарешті не усвідомить повною мірою меседж цивілізованого світу.

Водночас, кандидат на посаду глави Держдепу пообіцяв продовжувати політику невизнання анексії українського Криму Російською Федерацією.

"Так, я докладатиму зусиль, щоб цього не сталося. Рішення по цьому питанню приймає президент, але я згодний, що це (визнання анексії Криму – ред.) було би неправильним", - зауважив він.

Читайте також: Помпео у Сенаті: Обіцяю перезавантажити політику стримування Росії

Як повідомляв Укрінформ, у четвер в Комітеті з питань міжнародних відносин Сенату США відбулися слухання Майка Помпео з приводу затвердження його на посаді державного секретаря США. За процедурою, профільний комітет за підсумками слухань має надати рекомендації Сенату, який далі повинен прийняти рішення шляхом загального голосування.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-