Трамп натякнув на можливе звільнення Мюллера

Трамп натякнув на можливе звільнення Мюллера

Укрінформ
Президент США Дональд Трамп розгнівався на ФБР, яке провело обшук в офісі його особистого адвоката Майкла Коена, назвавши це "ганьбою" та натякнувши на можливість звільнення спецпрокурора Мюллера.

Про це повідомило в понеділок центральне американське видання The Hill.

"Це справжня ганьба, - наголосив Трамп у Білому домі журналістам у присутності віце-президента Пенса й нового радника з питань нацбезпеки Джона Болтона, а також інших офіційних осіб. - Це напад на нашу країну у прямому сенсі. Це напад на те, що ми всі відстоюємо".

Таким чином він відреагував на повідомлення про те, що в офісі та готельному номері його особистого адвоката Майкла Коена ФБР провело обшук. Слідчі отримали ордер на підставі матеріалів розслідування спецпрокурора Роберта Мюллера.

Читайте також: ФБР навідалося з обшуком до особистого адвоката Трампа

При цьому були вилучені електронні листи, податкові документи та записи, пов'язані з перерахуванням грошей зірці фільмів для дорослих Стормі Деніелс. Порноакторка раніше заявила, що 12 років тому мала статевий контакт з Дональдом Трампом та безпосередньо перед президентськими виборами позаминулого року отримала $130 тис. від його адвоката за мовчання.

Така реакція Трампа на обшук ФБР негайно призвела до появи спекуляцій, що президент може звільнити спецпрокурора Мюллера попри те, що обидві партії в Конгресі попереджали про можливість виникнення конституційної кризи в такому разі.

Читайте також: Спецпрокурор Мюллер зацікавився великою пожертвою Пінчука до Фонду Трампа

"Побачимо, що станеться… Багато людей говорили, мовляв "ти маєш його звільнити", - відповів Трамп на пряме запитання про те, чи збирається він посунути Мюллера. Водночас, він висловив упевненість, що розслідування Мюллера не знайшло і не знайде доказів змови кампанії Трампа з РФ.

Він також назвав команду Мюллера "найбільш упередженою групою людей" через те, що вони, на думку Трампа, відмовилися розслідувати справу листів Гілларі Клінтон.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-