Цукерберг дав свідчення Конгресу США щодо витоку даних з Facebook

Цукерберг дав свідчення Конгресу США щодо витоку даних з Facebook

Укрінформ
Свідчення щодо витоку даних з Facebook надав Конгресу США засновник соцмережі. Свої пояснення Марк Цукерберг давав у закритому режимі.

По завершенню допиту їх оприлюднив комітет сенату США з енергетики та торгівлі, передає "5 канал".

"Сьогодні цілком зрозуміло, що ми не зробили достатньо, щоб захистити можливості нашої соцмережі від використання її заради завдання шкоди. Це стосується і фейкових новин, і міжнародного втручання у вибори, і лексики ненависті, так само як і захисту приватних даних. У нас не було широкого погляду на відповідальність, яку ми мали б нести. Це моя провина. Ми були занадто повільними, щоб запобігти російському втручанню, зараз ми над цим працюємо", - зазначив Цукерберг.

Читайте також: Facebook сьогодні повідомить користувачам, чи використала їх дані Cambridge Analytica

Наразі відомо, що засновник Facebook свідчитиме перед американським конгресом упродовж двох днів.

Як відомо, Facebook опинився в центрі скандалу у зв'язку з незаконним використанням даних більш ніж 50 млн користувачів компанією Cambridge Analytica під час її роботи з передвиборним штабом Дональда Трампа.

Cambridge Analytica заявила, що придбала інформацію через програму "This Is Your Digital Life", не знаючи, що ці дані збирали незаконно.

Читайте також: Дані мільйонів користувачів Facebook можуть зберігатися в Росії - експерт

У межах розслідування передачі інформації третій стороні Facebook також припинив співпрацю з фірмою з аналізу даних Cubeyou, створеною для допомоги таким бізнесам, як видавці та рекламодавці, щоб визначати маркетингову стратегію.

Технічний гігант має розібратись, чи Cubeyou збирала дані для академічних цілей, а потім використовувала для комерційної вигоди, маючи партнерські домовленості у Британії з Кембриджським університетом.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-