Держдепартамент США офіційно очолив Джон Салліван на тимчасовій основі

Держдепартамент США офіційно очолив Джон Салліван на тимчасовій основі

Укрінформ
Перший заступник державного секретаря США Джон Салліван з 1 квітня офіційно виконує обов'язки глави Державного департаменту країни, поки Майк Помпео, не пройде процедуру затвердження в американському Сенаті.

Про це повідомила в неділю офіційний представник Державного департаменту, в.о. заступника держсекретаря США Хізер Науерт, передає Укрінформ.

"Заступник секретаря Джон Салліван – досвідчений керівник, який заслужив довіру та повагу від своїх колег та Білого дому. Оскільки він взяв сьогодні на себе повноваження виконуючого обов'язки державного секретаря, Державний департамент перебуватиме в надійних руках, поки Майк Помпео проходитиме процес затвердження на посаді", - написала Науерт.

Читайте також: Разом з Тіллерсоном у відставку подають високопоставлені чиновники Держдепу

Як повідомляв Укрінформ, президент США Дональд Трамп 13 березня звільнив Рекса Тіллерсона з посади державного секретаря та оголосив про призначення на цю позицію главу ЦРУ Майка Помпео. Формально Тіллерсон продовжував перебувати на цій посаді до 31 березня. До моменту, коли Помпео буде офіційно затверджений Сенатом США, виконувати обов'язки глави Держдепартаменту США буде перший заступник Джон Салліван.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-