Фейгін пояснив, навіщо написав Путіну

Фейгін пояснив, навіщо написав Путіну

Укрінформ
Адвокат незаконно арештованого в Москві кореспондента Укрінформу Романа Сущенка Марк Фейгін заявив, що своїм зверненням до президента РФ Путіна хоче нейтралізувати супротивників обміну українських політв'язнів.

Про це він розповів кореспондентові Укрінформу.

"Кілька слів на додаток до мого сьогоднішнього звернення. Я вже не раз казав, що переговори про долю Романа Сущенка тривають. І шанси на обмін високі. Але потрібно пам'ятати, що є сили, які цьому протидіють. Що також не є таємницею. Це низка службовців у адміністрації президента, у ФСБ, а також колишні українські політичні діячі, які втекли до Росії", - сказав Фейгін.

Як пояснює він далі, перешкоджання його діяльності, зокрема у роботі у справі Сущенка, виведення у зв'язку із цим на інформаційну орбіту у Росії прокремлівського блогера Шарія - це не випадковість. Це частина загальної кампанії протидії зазначених сил позитивному розвитку ситуації у обміні українських політв'язнів.

"Зрозуміло, що у Росії рішення про обмін політв'язнів ухвалюється на рівні президента. Але для того, щоб підштовхнути його до певного рішення і запускаються історії персонажів, подібних до Шарія. І це дійсно може зламати алгоритм переговорів з обміну, у тому числі Романа Сущенка. Щоб цього не сталося, я зробив це звернення", - зазначає адвокат. У нього є підстави сподіватися, що текст звернення буде оперативно доведений до Кремля і викличе певну реакцію.

Читайте також: Фейгін написав Путіну: Обмін Сущенка став би "своєчасним виходом"

Як повідомляв в Укрінформ, у зверненні до президента РФ Володимира Путіна, опублікованому у четвер, Фейгін написав, що обмін його підзахисного "на громадян РФ, притягнутих до кримінальної відповідальності в Україні, став би своєчасним виходом, що демонструє прихильність вищого керівництва до вирішення проблем українських політв'язнів". У зверненні адвокат також пише, що робота подібних до нього "політичних адвокатів має бути огороджена від незаконного тиску та переслідувань". Фейгін підкреслив, справа Сущенка є політичною, а "судовий процес, і все що його супроводжує, є результатом відносин двох країн".

Марк Фейгін - російський адвокат, який захищав українських політв'язнів Надію Савченко, Мустафу Джемілєва, Ільмі Умерова. Наразі він захищає кореспондента Укрінформу Романа Сущенка. 27 березня почалися попередні слухання у Мосміськсуді. Засідання продовжаться 23 квітня, тобто за день до розгляду Адвокатської палатою скарги на Марка Фейгіна.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-