Фейгін звернувся до Путіна щодо штучних труднощів для

Фейгін звернувся до Путіна щодо штучних труднощів для "політичних адвокатів"

Укрінформ
Адвокат незаконно заарештованого у Москві кореспондента Укрінформу Романа Сущенка Марк Фейгін написав звернення до президента РФ Володимира Путіна, у якому заявив, що робота подібних до нього "політичних адвокатів має бути огороджена від переслідувань".

Текст звернення він опублікував у Facebook.

"Використання як інструменту проти моєї роботи у справі Сущенка цього разу такого собі Шарія, який перебуває у розшуку за скоєння кількох кримінальних злочинів в Україні та звинуваченого сестрою у педофілії, яка подала у низці країн на нього заяви до поліції, виходить за будь-які мислимі рамки та норми пристойності", - пише Фейгін.

На його думку, робота подібних до нього "політичних адвокатів має бути огородженою від незаконного тиску та переслідувань". Адвокат також нагадав у заяві, що постійно стикається зі штучними труднощами у такій категорії справ.

Як повідомлялося, 6 грудня 2017 року кваліфікаційна комісія Адвокатської палати Москви проводила розгляд скарги прокремлівського блогера Анатолія Шарія на Фейгіна. У підсумку засідання перенесли на 24 січня 2018 року, потім - на 27 лютого, потім на 24 квітня.

Читайте також: Адвокатська палата визначилася з датою розгляду справи Фейгіна

На підтримку адвоката виступили IV Форум вільної Росії, опозиційний політик Олексій Навальний, російський Союз солідарності із політв'язнями та інші. Також на підтримку Фейгіна виступили правозахисники зі Швеції і США.

Марк Фейгін - російський адвокат, який захищав українських політв'язнів Надію Савченко, Мустафу Джемілєва, Ільмі Умерова. Наразі він захищає кореспондента Укрінформу Романа Сущенка. 27 березня почалися попередні слухання у Мосміськсуді. Засідання продовжаться 23 квітня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-