Французи провели марш проти антисемітизму

Французи провели марш проти антисемітизму

Укрінформ
Тисячі людей у середу ввечері вийшли на вулиці великих міст по всій Франції на знак протесту проти антисемітизму та для вшанування пам’яті 85-річної парижанки єврейського походження Мірей Кнолл.

У Парижі, де зранку прощалися з полковником Арно Бельтрамом, який запропонував себе як заручника під час теракту в супермаркеті міста Треб та загинув, ввечері було здійснено ходу до будинку Кнолл, в 11 окрузі Парижа, передає кореспондент Укрінформу.

«Існує жахливий факт: те, що не змогли зробили нацисти, здійснили головорізи, сповідуючи ту саму ненависть», - сказав на мітингу головний равин Франції Хаїм Корсія, розповівши, що Кнолл була вбита в Парижі, куди вона з матір’ю втекла у 1942 році, коли переховувалася від нацистів під час облави відомої як «Вель д’Ів» - найбільшої серії арештів євреїв у Франції в часу Другої світової війни.

Читайте також: У Парижі попрощалися з поліцейським, який загинув унаслідок теракту

В ході в Парижі взяли участь представники уряду та різних політичних сил.

По всій країні заходи в пам'ять Мірей Кнолл назвали «білими маршами», що передбачає наявність білих троянд як символу вшанування пам’яті жертви вбивства.

У Страсбурзі заходи з вшанування пам’яті окрім Мірей Кнолл були присвячені вшануванню пам’яті загиблих під час теракту на півдні Франції.

Читайте також: Франція висилає чотирьох російських дипломатів

«Білі марші» також відбулись в Марселі, ЛІоні, Тулузі, Бордо та інших містах країни.

Як відомо, тіло Мірей Кнолл було знайдене минулої п’ятниці, смерть наступила в результаті нанесених їй 11 ножових поранень. Після вбивства злочинці підпалили помешкання, де жила 85-річна жінка. У вбивстві підозрюють сусіда Кнолл та безхатченка, вони обидва арештовані.

Фото: twitter.com/phbolo

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-