Держдеп США висловив співчуття російському народу через трагедію в Кемерово

Держдеп США висловив співчуття російському народу через трагедію в Кемерово

Укрінформ
Державний департамент висловив співчуття родинам жертв, а також постраждалим від пожежі в торговельному центрі Кемерово, підкресливши, що стоїть разом з російським народом, однак не з урядом РФ, який прагне підірвати західні цінності.

З відповідною заявою виступила в вівторок речниця Держдепартаменту Хізер Науерт, передає власний кореспондент Укрінформу.

"Ми висловлюємо співчуття російському народу у зв'язку з жахливою трагедією, перед якою вони опинилися зараз. Трагедія, що сталася у торговельному центрі в Кемерові. Як матір я навіть не можу собі уявити біль, яку там відбувають люди", - зауважила Науерт.

Читайте також: Кемеровська трагедія: на мітингу в Москві скандують "Путіна – у відставку"

Вона поінформувала, що посол США в Росії Джон Хантсман у вівторок відвідав церкву в Москві для того, щоб помолитися за всіх, хто постраждав під час трагедії в Кемерово.

"Це людська трагедія, і наші серця – з російським народом", - зауважила представник Держдепу.

Водночас вона констатувала, що відносини США з російським урядом на нинішньому етапі є складними. Науерт нагадала про рішення США в понеділок вислати 60 оперативників російської розвідки, які були акредитовані в Сполучених Штатах як російські дипломати, а також про припинення роботи генконсульства РФ у Сіетлі.

"Президент (Трамп – ред.) особисто підписав це розпорядження для того, щоб продемонструвати нашу непохитну солідарність зі Сполученим Королівством після того, як Росія застосувала бойову хімічну речовину нервово-паралітичної дії для атаки проти британського громадянина та його доньки", - зауважила Науерт.

Читайте також: Блискуча перемога Путіна: Волоколамськ, Кемерово - що далі?

Вона підкреслила, що рішення США та союзників створило "серйозні наслідки для Росії через продовження нею порушення міжнародного права".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-