Чотирнадцять країн-членів ЄС висилають російських дипломатів

Чотирнадцять країн-членів ЄС висилають російських дипломатів

Укрінформ
У понеділок, 26 березня, 14 країн-членів Євросоюзу вирішили вислати деяких російських дипломатів у відповідь на застосування Росією бойової хімічної речовини у британському Солсбері.

Про це повідомив у спеціальній заяві у понеділок президент Європейської ради Дональд Туск, повідомляє власний кореспондент Укрінформу у Брюсселі.

«На пряме продовження рішення Європейської ради від минулого тижня щодо спільної відповіді на сьогодні 14 країн-членів вирішили вислати російських дипломатів», - заявив Туск.

Читайте також: США висилають 60 дипломатів РФ і закривають генконсульство у Сіетлі

Він не виключив, що інші країни-члени упродовж наступних днів або тижнів також заявлять про вислання російських дипломатів.

Туск також російською мовою від імені ЄС висловив співчуття рідним і близьким жертв пожежі у торговельному центрі в російському Кемерово.

Раніше у понеділок, 26 березня, США оголосили про висилання з країни 60 російських дипломатів.

Як повідомлялося, 5 березня у британському Солсбері був отруєний колишній подвійний агент, екс-полковник ГРУ Сергій Скрипаль і його дочка Юлія. Вони перебувають у критичному стані.

Британський прем'єр Тереза Мей заявила, що відповідальність за отруєння, найімовірніше, лежить на Росії. Вона також повідомила, що постраждалі були отруєні нервово-паралітичною речовиною групи "Новічок", яка розроблена в РФ.

Уряд Великої Британії оголосив про депортацію 23 російських дипломатів і припинення контактів з РФ на високому рівні. Росія відповіла на це дзеркальними діями.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-